Kulinarska škola za
francuske pekarske proizvode |
La Toque Blanche

Jeste li nekada pokušali da napravite kroasane?

E ako jeste onda znate sa kojom frustracijom ste se susreli prilikom izrade lisnatog testa. Nekako su uvek teške i hlebaste, bez i jednog listića. I to vam se u opšte nije svidelo.

Niste sami!

I imam rešenje za vas!

Ćao, ja sam Suzana i stojim ispred kulinarske škole La Toque Blanche.

I ako želiš da naučiš kako se prave najlisnatiji kroasani i ostala francuska peciva bez frustracije od neuspehe – onda nema boljeg učitelja od pekarke koja se svoje znanje sticala u zemlji kroasana i u restoranu sa Mišelinovim zvezdama! Hajde na napravimo pravo  lisnato testo zajedno!

Kupovina kursa!
Lisnato testo
Chef Suzana Jovanović

Zdravo, ja sam Suzana,
Le chef Suzana

Ukoliko te zanima kulinarstvo, verovatno već pratiš recepte sa mog bloga ili Instagram stranice. Ako se još nismo upoznali, pre svega – drago mi je što si ovde! Ja sam profesionalna kuvarica sa titulom Chef cuisinier i svoje veštine i znanja uglavnom sam sticala u Francuskoj.

U zemlji kroasana i hrskavih bageta, između ostalog, savladala sam pravljenje lisnatog testa i čuvenog sourdough bread – hleba od kiselog testa. Fino i neodoljivo vazdušasto lisnato testo, kome niko ne može odoleti. Francusko lisnato testo zahteva malo pažnje, znanja i veštine, ali zauzvrat pruža najlepši ukus, savršenu teksturu i zdraviju alternativu pekarskim proizvodima na koje smo navikli do sada.

Sve tajne pravljenja savršenog lisnatog testa delim sa tobom u ovom online kursu, kome možeš pristupiti već sada! Svaku fazu ti detaljno objašnjavam i demonstriram. Dobićeš najpraktičnije savete koji se tiču tehnike, ali i odabira opreme, pa i samih namirnica koje daju najbolje rezultate.

Kurs sa lakoćom možeš prilagoditi svojim obavezama i lekcijama pristupati bilo kada!

Prijavi se!

Pristupni podaci za kurs biće ti dostavljeni na mejl za svega par minuta nakon čega odmah možeš prionuti na učenje!

Evo kako sam ja usavršila tehniku pravljenja lisnatog testa

Osim što sam završila kulinarsku školu, pohađala sam i predavanja za pekara i poslastičara (CAP Patissier) u Provansi. A onda iz ljubavi prema pekarstvu, lično sam godinama sakupljala savete najvrsnijih francuskih pekara, isprobavala ih, testirala, i tako pekla zanat.  Sve greške koje mogu da ti se ispreče na putu ka lepom lisnatom testu – ja sam već apsolvirala, a sve metode koje su mi pomogle da ga napravim – usavršila.

Ubrzo sam uspela da napravim najsavršenije lisnato testo u kućnim uslovima koji su najteži uslovi koje možete i da zamislite. I od tada, svaki sledeći je bio identičan ili još bolji!

I svaki put kada objavim sliku najlisnatijeg lisnatog testa na Instagramu, inbox mi bude pun pitanja:

Kako mogu da napravim lisnato testo? Zašto mi ne uspeva kada sam sve uradila prema receptu? Zbog čega se lisnato testo ne razlista? Kako da lisnato testo bude vazdušasto i još mnogo toga. Zato sam i odlučila da ti sve odgovore na pitanja sažmem u svom online kursu.

Potpuno razumem zašto imaš ove nedoumice. Pravljenje lisnatog testa i proizvoda od njega zaista je veština za koju je potrebno mnogo više od dobrog recepta.

Ja sad znam šta mi je nedostajalo – iskustvo u pekarstvu (iznenadio/la bi se koliko se razlikuje od kulinarstva), poznavanje kvalitetnih sastojaka, prilagođavanje ambijentalnim uslovima, tehnika mešnje i razlistavanja, kao i prepoznavanje početka i kraja fermentacije kada je lisnatom testu vreme za pećnicu!

I veruj mi – svaki gram brašna, stepen temperature, način na koji ste preklopili testo i koliko puta, pa i trenutak završetka fermentacije se računaju!

Ti ne moraš da prolaziš kroz faze koje sam ja prošla, niti da se pitaš gde si pogrešio/la. Sve što sam naučila predstavljam ti detaljno, slikovito i potpuno pouzdano, u 7 modula kroz moj mentorski rad, koji se detaljno bave svakom fazom – od ulaska u kuhinju do onog čarobnog mirisa koji se širi kuhinjom.

Ovaj kurs je i tvoja ulaznica u zajednicu gastroljubaca.

Ubediću te da ovo nije još jedan dosadan online kurs koji se zasniva na jednosmernoj komunikaciji, gde ja predstavljam šta ti treba da radiš – a ti to pokušavaš da radiš, pa ako uspeš da izimitiraš – uspeš!

Ne!!!

Sve vreme imamo dvosmernu komunikaciju u zatvorenoj Facebook grupi u kojoj ćete biti svi vi koji želite da znate kako napraviti lisnato testo. Pristup ovoj grupi dobijaš čim se prijaviš na kurs! Tu u svakom trenutku možeš da postaviš pitanje, podeliš svoje iskustvo i čitaš tuđa. Ja ti odgovaram na pitanja u najkraćem roku i rešavam sve tvoje nedoumice!

Pristup ovoj grupi imaš doživotno!

Verujem da sa drugim polaznicima nećeš samo učiti, već ćeš se i družiti!

Ljubav prema gastronomiji spaja ljude. Videćeš!

 

Kupovina kursa!
My project (16)

Često me pitate:

“Ako si tako dobar chef, zašto organizuješ kurseve za kiselo i lisnato testo i gubiš vreme na to?”

Upravo rad u najboljem fine dininig restoranu na svetu Guy Savoy (Paris, 3 Michellin zvezdice), gde sam i stekla titulu Chef cuisinier, naučio me je i tome da je svrha i filozofija kuvanja zasnovana upravo na deljenu sa drugima. Iz dana u dan, posao je pred mene postavljao novi izazov, a cilj se uvek svodio na isto – svakim zalogajem zadovoljiti očekivanja vrsnih hedonista i gurmana!

A koliko sve to volim i koliko sam mu posvećena ukazuje i to da sam trenutno doktorant na Doktorskim studijama u Novom Sadu na odseku za Gastronomiju gde i radim upravo temu vezanu za testa.

Mogu slobodno da kažem da ako se u nešto razumem – onda je to gastronomija, a ako me nešto zanima dovoljno da bi mi postalo hobi kome ću se istinski posvetiti – onda je to deljenje svoje strasti prema kuvanju sa drugima!

Zato sam napravila svoj internet kutak SavouryTrips. Tu spajam lepo i korisno – utiske sa putovanja i recepte za prave gastronomske užitke, potpuno besplatno!

A ovde, u mojoj kulinarskoj školici La Toque Blanche, sa tobom delim tajne pravljenja savršeno finog kiselog i lisnatog testa, koje poznaju samo izvrsni pekari i kuvari.

Zašto?

Zato što me ispunjava. Zato što je to jedini hobi u kome istinski uživam, celim svojim gurmanskim bićem.

Zašto sam odlučila da napravim online kurs za lisnato testo na našem jeziku?

My project (14)

Intro kursa “Kurs za izradu francuskih pekarskih proizvoda od lisnatog testa sa i bez kvasca”

“Online kurs za izradu francuskih pekarskih proizvoda od lisnatog testa sa i bez kvasca je najednostavniji način da savladiš tehniku pravljenja pravog francuskog lisnatog testa. Nakon ovog kursa tehniku pripreme francuskih pekarskih proizvoda  zauvek ćeš držati ‘u malom prstu’.”

Kako je koncipiran kurs za izradu francuskog lisnatog testa?

Podeljen je na VII modula, u kojima te čeka dosta lekcija.

I modul - uvodni modul

Zagrevamo se uz upoznavanje kako sa temama i strukturom kursa, tako i sa nekim mojim putevima do uspešnih kroasana.

II modul

Počinjemo sa edukacijom o potrebnoj opremi, pričom o odabiru najboljeg brašna, najboljeg putera, jaja, mleka i ostalih poslastičarskih sastojaka. Dotičemo se i sastojaka koji mogu da vas inspirišu da napravite neka svoja lisnata punjenja i kolače.

III modul

Dolazimo i do prvih konkretnih lekcija. Učimo osnove o lisnatom testu. Pomažem vam da savladate 2 tehnike pravljenja klasičnog i brzog francuskog lisnatog testa. A onda se igramo kroz moderne varijante recepata za Tart Tatin i Mille Feuille. Učimo da pravimo razne kremove i podstičem vašu kreativnost za neke nove ukuse.

IV modul

Pravo pa u metu. U ovom modulu  savladavamo tehniku pravljenja lisnatog testa sa kvascem. Mesimo kroasane, pain au chocolat (čokoladno pecivo) i pain au raisin, najprestižnija francuska peciva.

Pain au raisin_7

V, VI i VII modul

Nije kraj! Ovde vas čeka tehnika pripreme lisnatog brioša i ostala iznenađenja u vidu bonus materijala. Ujedno i ponavljamo naučeno i utvrđujemo gradivo, jer ponavljanje je majka Mara.

Bitmap (2)
croissant-g4d5ebd4f4_1920 2

“Suzana je sve do detalja objasnila i mentorisala nas kroz ceo proces. Definitivno, ovo je apsolutno jedini izvor informacija koji ti je potreban za lisnato testo – u njemu su pokrivene sve teme i svaki detalj koji je važan. Nema šanse da ne uspeš”

Kurs za lisnato testo podrazumeva:

VI sati kvalitetnog kulinarskog programa

Kojima možeš da pristupiš kad god tebi to odgovara! Sve je snimljeno, potrebni su ti samo volja, malo vremena i pristupni podaci, koje ćeš dobiti čim se prijaviš.

Usavršenu metodu, tehniku i znanje koje samo treba da primeniš

Godine iskustva sam sažela u ovaj kurs, tako da nećeš morati da prolaziš kroz sve muke kroz koje sam ja morala. Ovde ti sve serviram na tacni!

Moju ličnu podršku i kontakt

Uvek me možeš kontaktirati i odgovoriću na sva tvoja pitanja.

Kupovina kursa!
3

Šta posle kursa i prvog sopstvenog lisnatog testa?

Zaboravićeš na sve pekare u okruženju gde si kupovao/la lisnata peciva

Kada jednom napraviš kroasane, pain au chocolat, pain au raisin ili lisnati brioš, sigurna sam da će lisnata peciva postati deo svakodnevice u tvom domu! Uvidećeš koliko lisnato testo pravljeno u kontrolisanim uslovima, gde ti kontrolišeš i kvalitet sastojaka i tehniku pripreme, može da bude lakše i bolje za tvoj stomak i varenje. Razbićeš rumore o tome koliko je vremena potrebno da se napravi lisnato testo.

Fasciniraćeš svakog gosta

Uvek ćeš imati sopstvenu tajnu kulinarsku veštinu kojoj će se diviti svaki gost koga pozoveš na jelo, a uz njega na primer poslužiš lisnati brioš sa ukusom tartufa. Da ne pričamo o tome koliko ov znanje možeš da iskorstiš kreativno i smisliš neko svoje pecivo i po tvom ukusu.

Imaćeš veštinu koja za rad u najboljim kuhinjama

Ukoliko se baviš kulinarstvom, odlično znaš da je svaka dodatna veština koja izlazi iz granica osnovnih, koje zna svako ko je išao u kuvarsku školu, dodatna prilika za napredovanje i rad u najboljim kuhinjama. Ovu će posebno ceniti vrhunski francuski i internacionalni restorani, pa pohađanje kursa obavezno treba da dodaš u svoj CV!

Pekarska saznanja koja će te izdvojiti

Zanat pekarstva propraćen je najlepšim mirisima koji su prisutni kroz čitav radni vek! Ovaj zanat je često jednostavan, jer se zasniva na ponavljanju jedne te iste veštine – ručnoj obradi testa. Ipak, pravljenje savršenog lisnatog testa znaju samo izvanredni pekari, pa će te izdvojiti i preporučiti za rad u svakoj pekari. Kako ovde, tako i u inostranstvu.

Promo cena!

Cena kursa je 200€.

Ako želiš saznati više o tome i o mogućim pogodnostima za ovaj period godine pošalji mi poruku ili email i ja ću te kontaktirati sa dodatnim informacijama o ukupnoj ponudi i popustima.

 

Prvih 20 dobijaju i konsultacije sa mnom - jedan na jedan i full mentorski rad!

Ne čekaj prvi u mesecu, Novu godinu ili planiranje prvog većeg porodičnog okupljanja. Pridruži se već sada našoj autentičnoj kulinarskoj
zajednici i savladaj tehniku pravljenja francuskog lisnatog testa jednom za svagda!

Dobrodošli!

Pristupi kursu
My project (11)
Bitmap (5)

O autorki kursa

Suzanu kulinarsko putovanje najviše vezuje za Francusku, zemlju u kojoj je završila prestižne kulinarske škole (Gastronomicom, Agde; Ferrandi, Paris), nakon kojih je tu i radila, i stekla zavidno iskustvo.

Prvo u restoranu Les Olivers (1 Michelin zvezdica), a potom i u Guy Savoy restoranu sa 3 Michelin zvezdice. Osim što je izvrsna kuvarica, ona je i majka, supruga i veliki zaljubljenik u putovanja. Od malih nogu je zainteresovana za kulinarstvo, koje je postalo njena najveća ljubav i neodvojivi deo privatnog i poslovnog života.

Veruje da je kuvanje za svakoga, bez izuzetka. U želji da svoju ljubav i strast prema kuvanju podeli sa svojim istomišljenicima uživa u kreiranju kulinarskih škola, koje su prilagođene početnicima, ali iz kojih i kuvari sa iskustvom dosta toga mogu da nauče.
Njena gastro filozofija može se sažeti u 4 reči:

Hajde da kuvamo zajedno!